Vad är HDF och MDF?

13 10, %Å

Användningen av kompositmaterial för konstruktion och design har ökat markant under de senaste decennierna, främst på grund av den innovativa täta fiberplattan HDF och MDF som har revolutionerat möbelindustrin. Klassiskt parkettgolv og fiskbensparkett består vanligtvis av rent trä och är därför dyrt att få. Det är därför vi på Parkettbutik.se är glada att erbjuda våra kunder parkettgolv og fiskbensparkett med HDF-mellanlager;
Det perfekta alternativet för dig som vill ha ett golv till ett överkomligt pris utan att behöva kompromissa med kvaliteten.
 
HDF (High Density Fiberboard) används främst i golv. Tack vare HDF är det nu möjligt att erbjuda våra kunder en mer kostnadseffektiv lösning för en hållbar och av högkvalitativ parkett. Många golvtillverkare använder ett mellanlager av antingen plywood eller spån, men eftersom HDF är mer fuktbeständig och starkare är det detta vi har valt att erbjuda våra kunder. HDF har en densitet på mer än 800 kg per kubikmeter, vilket gör det till ett perfekt stabiliserande material för hållbara, konstruerade trägolv.
 
MDF (Medium Density Fiberboard) används oftare för möbler och inventarier. Det är jämförbart med spånskiva, men MDF har en mycket högre densitet. MDF är fuktbeständig och därför idealisk för områden med högre luftfuktighet, som badrum och toaletter. Dessutom används MDF ofta i akustiska kapslingar som högtalare och subwoofers på grund av de isolerande egenskaperna den har.
 
Fler och fler tillverkare använder HDF- och MDF-teknik eftersom det är mer
kostnadseffektivt och miljövänligt samtidigt som kvaliteten bibehålls. Fördelarna är många.