Därför bör du välja parkett

En fin parkett kan göra mycket för ett hem. Letar du efter parkett? Parkettbutik.se har mer än nog att välja mellan.

Renovering och restaurering är både en spännande och krävande process. Det är många stora beslut som ska tas och mycket logistik som ska gå ihop. Vi på Parkettbutik.se vill underlätta den här processen så mycket som möjligt genom att göra golvköpet till något roligt och enkelt.

Ta en till i vår webbutik om du är på jakt efter parkett eller trägolv.

Därför bör du välja parkett

Att välja parkett är ett inredningsbeslut med många fördelar:

Exklusivt utseende

Den största anledningen till att många väljer den här typen av golv är utseendet. Ett parkettgolv ser naturligt ut och sätter en mer exklusiv prägel på rummet. Parkett görs i flera olika träsorter, vilket resulterar i ett stort utbud av färger och kvaliteter. Golvet kan även läggas i olika mönster för att skapa variationer och kontraster i hemmet.

Lång hållbarhet

Om du väljer parkett, väljer du ett golv som håller. Trots att materialet repas något lättare och har en mindre slitstark yta än andra material, kan golvet slipas och målas om många gånger innan det behöver bytas ut. Parkett har därför en lång hållbarhetstid. Om det ytbehandlas ordentligt kommer det ta ännu längre tid innan det slits ut.

Enkelt att underhålla

Det är viktigt att ha rengöring och underhåll i åtanke när man väljer golv. Ett parkettgolv är lätt att rengöra. Du kan rengöra med antingen en dammsugare, torrmopp eller en urvriden skurtrasa. Det är värt att använda ett speciellt rengöringsmedel men även Yes lämpar sig väl. Det viktigaste här är att grönsåpa inte används.

När det kommer till underhåll räcker det att golvet oljas årligen om det är oljebehandlat, eller slipas och lackeras var 10-15 år.

Varma material

Komfort och värme är en annan viktig anledning till att parkett är ett populärt alternativ. Parkettgolv är mindre kalla än till exempel laminat då det förstnämnda är gjort av naturligt trä. Detta är ett levande material, som resulterar i att det blir mer luft mellan fibrerna.

Kvalitet i centrum

Letar du efter parkett? I vår webbutik hittar du inspiration till att hitta det golv som passar dig och din bostad bäst. Därutöver får du en översikt över vårt stora sortiment av modeller, färger och bredder. Vi har även flera användbara tips om de olika golvsorterna för att hjälpa dig både före och efter ditt val av golv.

Vårt huvudsakliga fokus ligger på kvalitet, så att din parkett ska hålla under lång tid och ge dig så lite besvär som möjligt de kommande åren. Vi använder endast leverantörer som bryr sig lika mycket om det här som vi gör, och producenter som har lång erfarenhet och hög kompetens. Genom att erbjuda den bästa teknologin på marknaden kan vi ge våra kunder den allra finaste och mest hållbara parketten.

Våra golv är framtagna av material som når perfektion först efter lång tid, detta då de ska tåla det hårda svenska klimatet samt leva upp till nya och traditionella svenska trender.

Läs mer: Fiskbensparkett

Tillgänglighet

Under en renoveringsprocess är den bästa känslan när saker och ting går effektivt och problemfritt. Vi skickar dig snabbt gratis varuprover på posten så du kan prova ut favoriterna i ditt hem, och vi hjälper dig med att välja ut alternativ. Vi har ett av de största sortimenten av parkett.

När du beställer parkett hos oss kommer den skickas direkt hem till dig så du slipper tänka på transporten. 

Du kan ta kontakt med oss 24 timmar om dygnet. Skicka ett e-postmeddelande eller ett chattmeddelande till oss så får du snabbt svar. På telefon står vi redo att hjälpa dig måndag-fredag mellan kl. 10 - 16.

Letar du efter parkett? Besök vår webbutik eller skicka oss en email idag!