Fiskbensparkett klick

Är du osäker på hur ditt nya golv ska se ut – ta med mönstrat fiskbensparkett i dina beräkningar!


Att välja golv är en svår uppgift för många. Vad passar i hemmet? Vad kommer skapa bästa möjliga atmosfär i rummet? Bör man gå mest efter utseendet eller det praktiska?

Ett parkettgolv är ett klassisk val som sällan går fel. Det finns i många olika färger och träslag och kan läggas i olika, spännande mönster, varav ett av de mest populära är det så kallade fiskbensmönstret.

Mönster och färg

Fiskbensparkett klick är ett golvmönster som, precis som det låter, har inspirerats av ett fiskskelett och består av stavar om tre som monteras 90 grader mot varandra. Parketten är väldigt traditionell och går att hitta i flera historiska byggnader och slott. Med andra ord är det en tidlös klassiker som fortfarande används flitigt, och ett golv som sätter både en klassisk och modern prägel på ett rum.

När du bestämt dig för mönstret, är val av färg ett naturligt nästa steg. Detta är troligen det som har mest påverkan på rummets slutgiltiga uttryck, och det är viktigt att gå igenom alla alternativ noggrant. 

Mörka vs. ljusa färger

De senaste åren har efterfrågan efter mörkare golv ökat. En mörk parkett skapar en varm och lugn omgivning, och är i stil med varmare och mer personliga inredningstrender som blivit populära. Kombinerar du inredningen och golvet på rätt sätt kommer den mörka färgen även skapa en förstorande effekt på rummet. Vi hjälper dig att hitta rätt färgtoner!

Trägolv i en ljus färg däremot, är ett klassiskt alternativ som länge varit förstahandsvalet för många. Det kan vara ett tryggare val när det kommer till möblering och inredning. Det bidrar till att sprida ljus i rummet och ger ett vaket och glatt uttryck. Parkettbutik.se har ett brett sortiment av golv i olika ljusa toner.

Enkelt klicksystem

Moderna fiskbensparketter har ett klicksystem som gör golvläggningen både enkel att förstå och utföra. Varje bräda klickas enkelt samman och skapar ett “flytande golv” som varken behöver lim eller annat för att fästas. Fiskbensparketten klick gör även att det enkelt kan rivas upp igen, om golvet behöver bytas ut under framtida renoveringsprojekt.

Se hur du lägger och tar du bort fiskbensparkett klick på Parkettbutik.se webbsidor.

Chevron

En annan variant av fiskbensgolvet är Chevronmönstret. Den största skillnaden på traditionell fiskbensparkett och Chevron är hur stavarna delas och läggs. Chevronbrädor är kapade i vinkel medan brädorna i klassisk fiskbensparkett är kvadratiska.

Chevronmönstret har lagts så att brädorna, som är vinklade på änden, går mot varandra och skapar en perfekt spets, i motsats till fiskbensmönstret där plankorna staplas på varandra och bildar ett sicksackmönster. 

Parkettbutik.se har ett brett sortiment av både fiskbensparkett klick och Chevron, samt flera andra spännande mönster på våra webbsidor. 

Om du har frågor, kontakta oss gärna för en diskussion utan förpliktelser.